söndag 13 juni 2010

Violence besöker Skanska

Vet inte, den där gamla kritiken mot Skanska luktar gammelstoff...

Skanska säger att företaget ”skapar sysselsättning”, när det i själva verket fråntar människor möjligheten att jaga, odla och fiska och leva på sina egna villkor. En av de ”sysselsättningar” som oljeexploateringen faktiskt bidragit till är prostitutionen, för i oljeregionen är kvinnorna de mest utsatta och deras liv kommersialiseras och exploateras. Skanska, med det operativa ansvaret för 5000 oljebrunnar i Latinamerika, våldför sig på Moder jord såväl som på kvinnor i regionen.

Oljearbetare och barnprostitution... På vägen mellan de två oljestäderna Lago Agrio och Coca är bordellerna öppna dygnet runt, alla dagar i veckan. Kvinnorna längs vägen väntar på oljearbetarna. Många kvinnor kommer från kusten i Ecuador eller är flyktingar från det konfliktdrabbade Colombia.

Att köpa sex är inget ovanligt i oljestaden Coca för oljearbetare som lever dubbelliv - två veckor hos familjen i huvudstaden Quito, och två ute på oljefältet, med löner som ligger högt över genomsnittslönen i Ecuador som gör det möjligt att konsumera kvinnors kroppar jämsides med alkohol och droger.

Så jag vet inte riktigt nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar