tisdag 18 maj 2010

Nytt från SvT (ironi här)

Saxat ur SvT den 16:e:

En unik modelltävling pågår just nu där vår tids Greta Garbo sökes

Tar hjälp av stjärnmodell och modellagentur
Namnet på modelltävlingen Greta G, syftar på den legendariska filmstjärnan Greta Garbo. Hennes mamma föddes i Lillsjödal utanför Högsby.
- Vi har en filmstjärna som är knuten till vår ort och henne tyckte vi att vi tar som ikon, Garbo "made it big" och det hoppas vi kunna åstakomma en andra gång, säger Liselotte Israelsson som är projektledare för Greta G- modelltävling.

Modellagentur och stjärnmodell i juryn
Tanken är att den vinnande flickan ska representera Högsby och dess lokala företag ute i världen. Vinnaren får också gå på catwalken under en stor modegala i Berlin i sommar. Och intresset är stort. 70 tjejer var med från början och när Smålandsnytt hälsade på i studion i Högsby var de tio kvar. Lite extra pirrigt var det den här dagen eftersom en expertjury bestående av bland annat Mikas modellagentur, svenska moderådet och den småländska supermodellen Mona Johannesson skulle komma och ge ett utlåtande.
Men något modellkontrakt med Mikas kan inte garanteras.
- Nej det kan vi inte lova, det beror på vad tjejerna presterar. Men möjligheten finns, säger Liselotte Israelsson.

Nyöppnad studio
Det är i den nyöppnade studion Höllywood i Högsby som modellerna fotograferats och fått spela in reklamfilm. Det satsas på radio, film, foto och webb-tv produktion på orten och modelltävlingen har filmats och ska visas på webb-tv.

Låter galet. Jag frestas nästan att relatera till ExGay Andreas och hans virvel i bloggosfären om jag nu ville hitta utgångspunkten för recension.:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar